KIBRIS

Gönyeli'de sahtekarlık operasyonu: İki şüpheli daha tutuklandı

Gönyeli'de yürütülen sahtekarlık soruşturması kapsamında, F.D.'nin yurt dışında bir şahsa iş bulacağı vaadiyle dolandırma girişiminde bulunduğu iddia edilen D.B. ve M.A. da tutuklandı.

Gönyeli'de yürütülen sahtekarlık soruşturması kapsamında, F.D.'nin yurt dışında bulunan bir şahsa iş bulacağı vaadiyle anlaştığı ve sahtekarlıkla para temin ettiği iddiasıyla ilgili ileri soruşturmada, D.B. ve M.A. tutuklandı.

Polis memuru Serkan Numan, mahkemede olayın detaylarını aktardı. Gönyeli Polis Karakolunda tutuklu bulunan E.D. ve F.D. hakkında yapılan soruşturma sonucunda, 11 Temmuz 2024 tarihinde D.B. ve M.A.'nın da evrak sahteleme ve sahtekarlık suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Polis, zanlıların 12 Temmuz'da tutuklandığını ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Ayrıca, D.B.'nin verdiği gönüllü ifadenin inceleneceğini ve kamera görüntülerinin de araştırılacağını açıkladı.

Polis memuru, savcı Hasan Boşnak'ın sorusu üzerine D.B. ve M.A.'nın suç ortağı olduklarını belirtti ve şüphelilerin 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Mine Ozankaya ise tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.