KIBRIS

Girne'deki trajik kaza, trafik güvenliği ihlalini gündeme getirdi

Girne'de bir gencin hayatını kaybetmesine neden olan kaza, şehir içindeki ağır araçların denetim eksikliğini ve trafik güvenliği ihlallerini yeniden sorgulattı.

Girne'de dün akşam meydana gelen korkunç bir kazada, 31 yaşındaki Ömer Ülker, bir kamyonun başka bir çekici kamyon tarafından çekilmesi sırasında dengesini kaybedip ana yola düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili açıklama yapan Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, şehir içindeki ağır araçların güvenli bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, kazanın trafik güvenliğinin ihlali sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Yarkıner, kazaya sebep olan koşulları eleştirirken, "Çalışmayan aracın frenleri iptal edilerek mi çekiliyordu? Bu durumda ciddi bir fren zafiyeti söz konusu" dedi. Kaza sonrası yaşananları değerlendiren Yarkıner, şehir içindeki ağır araçların ne amaçla bulunduğunu sorgulayarak, "Bu araçların şehir içinde ne işi vardı? Kim izin verdi?" diye sordu.

Yarkıner, kazanın bir gencin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmasının trajik olduğunu ve bu durumu trafik güvenliğinin ihlali olarak değerlendirdi. "Araç sürücülerinin yanı sıra, işverenlerin de yargı önüne çıkarılması sağlanmalıdır," dedi.

Ayrıca, olayla ilgili polis açıklamasının da eleştirilmesi gerektiğini belirten Yarkıner, "Yaya kaldırımda yürürken aracın önüne düştüğü ifadesi, alınması gereken tedbirlerin göz ardı edilmesine yol açıyor," şeklinde konuştu.

Kazanın sebebinin sadece yayanın araç önüne düşmesi olmadığını belirten Yarkıner, "İki ağır hizmet aracı, gerekli güvenlik önlemleri alınmadan ve eskort olmadan hareket etti. Bu nedenle yayayı ezerek ölümüne sebep oldular." dedi.