KIBRIS

Girne Belediye Başkanı Şenkul'dan hükümete eleştiri: Ülke bilgi karmaşası içinde

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, hükümetin Teknecik Santrali ve deniz suyu analizleri konusundaki açıklamalarının eksik olduğunu ve bu durumun ülke genelinde bilgi karmaşasına yol açtığını belirtti. Şenkul, bu konuda sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, hükümeti bilgi paylaşımında yetersiz kalmakla suçladı.

Belediye Başkanı Şenkul, merkezi idarenin ve devlet bürokrasisinin şeffaflık konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Başkan Şenkul, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşı dikkate alıp 2-3 cümlelik açıklama yapmak neden bu kadar zor, anlamakta güçlük çekiyorum. Teknecik Santrali'ndeki kara duman, kötü yönetimin, yetersiz bakımın ve servis eksikliğinin bir sonucudur. Kullanımın düştüğü ekim ayına kadar müdahale etme şansımız yok demek bu kadar mı zor? Deniz suyu analizleri referans değerlere göre, 2006 yılında AB’nin kabul ettiği tabloya göre çoğunlukla mükemmel temizliktedir.

 Sağlık Bakanlığı’nın analiz sonuçlarına güvenip güvenmemeniz gerektiği konusunda bir pozisyonda değilim, ancak verilere göre denizlerimiz temiz. Biz, belediye planlarımızda bu tablodaki verilere göre hareket ediyor ve plajlarımızın temiz olduğunu biliyoruz. Merkezî idare ve devlet bürokrasisi topluma yeterli açıklama yapmadığı için bu bilgileri sizinle paylaşmak istedim. Ülkemiz her konuda bilgi karmaşası yaşıyor ve bu şekilde davranarak hep birlikte bindiğimiz dalı kesiyoruz.”