SOS Çocukköyü Derneği ve gönüllü grubunun, Girne Gençlik Gelişim Merkezi’nde (GİGEM) “İlkbahar Bazaarı” adıyla düzenlediği etkinlik rengarenk geçti.

Gün boyu, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla SOS Çocukköyü Derneği eğitmenleri tarafından düzenlenen birbirinden farklı etkinlikler sayesinde, çocuklar dopdolu bir gün geçirdi.

SOS Çocukköyü Derneği ve “Be The Change” mottosu ile birçok bağış organizasyonu yapan gönüllü grubu iş birliğiyle geçtiğimiz Pazar günü Girne Gençlik Gelişim Merkezi’nde (GİGEM) “İlkbahar Bazaarı” adıyla etkinlik düzenlendi. Bazaar etkinliğinde, kurulan yiyecek içecek stantlarının yanı sıra farklı alanlardaki el emeği ürünler, birbirinden güzel çekilişler ve aktiviteler yer aldı. Gün boyu, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla SOS Çocukköyü Derneği eğitmenleri tarafından düzenlenen birbirinden farklı etkinlikler sayesinde, çocuklar dopdolu bir gün geçirdi. Etkinlik sonunda ise, 23 Haziran SOS Günü dolayısıyla SOS Çocuk Köyleri’nin 74. yılı kesilen pasta ile kutlandı.

Bazaar'dan elde edilen gelir, SOS Çocukköyü Derneği çatısı altında bakım ve destek gören 181 çocuk ve gencin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak.

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

SOS GÜNÜ

SOS Çocukköyleri, dünyanın en büyük, bağımsız, kar amacı gütmeyen sosyal gelişim organizasyonlarından biri olarak 138 ülkede 1949 yılından beri faaliyet gösteriyor. Önleyici çalışmalarıyla çocukların ailelerinden kopmalarını engelleyen, çocuk hakları savunuculuğu yapan ve özellikle aile temelli bakımı kaybetmiş çocuklara aile kuran SOS Çocuk Köyleri, bir sivil toplum gelişim organizasyonu olarak tanımlanıyor. SOS Çocukköyleri’nin kurucusu Hermann Gmeiner’in doğum yıl dönümünü anmak için 23 Haziran’da her yıl dünyanın dört bir yanında SOS Günü kutlanıyor.

Editör: TE Bilisim