Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Yönetim Kurulu, son günlerde gazetecilere yönelik artan hedef gösterme eğilimlerinden duydukları rahatsızlığı ifade etti. Birlik, politikacılar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sosyal medya kullanıcılarının gazetecileri hedef göstermeye başlamasını endişe verici bulduklarını açıkladı.

KTGB’den yapılan açıklamada, gazetecilerin en önemli kamusal görevlerinden birinin yanlış gördükleri hususları eleştirmek olduğuna dikkat çekildi. Bu bağlamda, “Her eleştirilenin kendisini eleştiren gazeteciyi hedef gösterme girişimlerine son vermesi, çağdaş demokratik bir ülke olmanın temel unsurlarındandır” denildi.

Açıklamada, gazetecilere yönelik hedef göstermenin, eleştirileri değersizleştirmeye yönelik bir çaba olarak değerlendirildiği ve bunun kabul edilemez olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu tür davranışların toplumda medya şeffaflığını zedelediği ifade edildi.

KTGB, künyesiz yayın yapan bazı yapıların gazetecileri hedef göstermeye devam ettiğini belirterek, bu durumun rahatsızlıklarını artırdığını belirtti. Hukuksal mücadelelerini sürdüreceklerini ve toplumdan künyesi bulunmayan, kurumsal yapıdan uzak gazetelere itibar edilmemesini çağrısını yinelediler.

Birlik, ayrıca künyesi bulunan ancak haber ve reklam taleplerini birbiri içine sokarak, reklam alamadığı için doğruluğu araştırılmamış haberler yayınlayan yapılarla ilgili etik kurallara uyulması gerektiğine de dikkat çekti.

Gazimağusa ve İskele bölgesinde yarın elektrik verilemeyecek Gazimağusa ve İskele bölgesinde yarın elektrik verilemeyecek

Bu açıklamalar, gazetecilerin ve medyanın bağımsızlığını ve doğruluğunu koruma çabalarını sürdüreceklerini ve medya üzerindeki baskılara karşı duracaklarını gösteriyor.

Editör: Melihat Haksız