Otobüslerin ülkeye giriş yaş sınırı daha da erkene çekip trafikte daha yeni otobüslerin yer almasını sağlaması beklenen hükümet tam aksini yaparak 13 yaşındaki otobüslerin ülkeye girişine izin verilen kararı alıp bu kararı Resmi Gazete’de yayınladı.

Bakanlar Kurulu’unun bu kararla tarafikta can güvenliğini önemsemediği hatta eski otobüsleri ülkeye sokmak isteyen birilerine rant sağlamak amacıyla topluma hiçbir fayda sağlamayacak bu kararı ürettiği yorumları yapılıyor.

Öğrencilerin okullara taşındığı otobüslerin yenilenmesi yerine daha da eskilerinin getirilmesi kararını veren hükümet, bakanlar kurulu kararında gerekçe göstermemesi, çocukların can güvenliği üzerinden birilerine rant sağlama girişimini gösteriyor.

Kuzey Kıbrıs Tfü'k Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Dış Ticaret (Düzenleme ve Denetim) Yasası'nın 4'üncü maddesinin (2)'nci fıkrasınm ve 8'inci maddesinin kendisine verdiği yetkiye dayanarak yaptığı tüzük şöyle:

Akansoy: Asgari ücreti, enflasyonu artıran bir unsur olarak görmek, tek yanlı bir bakış açısıdır Akansoy: Asgari ücreti, enflasyonu artıran bir unsur olarak görmek, tek yanlı bir bakış açısıdır

Editör: Kutay Öz