Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Teknecik Elektrik Santrali'nde yaşanan sorunlar ve Başbakan Ünal Üstel’in “Kıb-Tek’e sabotaj yapılıyor” açıklamaları hakkında bugün BRT’de yayınlanan “Manşet+” programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erhürman, Üstel’in sabotaj iddialarına karşı sert bir yanıt vererek, “Ya iddialarınızı kanıtlayın ya da istifa edin!” çağrısında bulundu.

Erhürman, gece geç saatlerde çalışan santral personeline yönelik Üstel’in hakaretlerini eleştirerek, bu kişilerin zor koşullarda görev yaptığını vurguladı. “Bu çalışanlar, hangi şartlarda çalıştığını hepimiz biliyoruz. Eğer iddia ettiğiniz sabotaj durumu varsa, bunu kanıtlamalısınız. Aksi halde, bu durumun bedelini ödemelisiniz ve istifa etmelisiniz” dedi.

Nazım Çavuşoğlu: Tarihin en yüksek sayıda onarım ve güçlendirme mücadelesi veriliyor Nazım Çavuşoğlu: Tarihin en yüksek sayıda onarım ve güçlendirme mücadelesi veriliyor

Toplumun çeşitli kesimlerinin sıcak hava nedeniyle çektiği zorlukları ve hükümetin bu duruma duyarsızlığını eleştiren Erhürman, “Hükümet, yaşanan sorunlara karşı ilgisiz. Yönetim kurulu başkanınız özür dilemişken, hükümetin soruna karşı duyarsız kaldığını ve kendi atadıkları kişilerin bile durumu çözmeye çalıştığını görüyoruz. Hükümetin önceliği başka konularda ve bu durum herkes tarafından biliniyor” şeklinde konuştu.

KIB-TEK yetkililerinin yakıt sıkıntısı ve makinelerdeki arızalar hakkında yaptığı uyarılara rağmen hükümetin bu uyarılara kulak tıkadığını belirten Erhürman, “KIB-TEK yönetim kurulu başkanı bile özür dilerken, hükümet sabotaj iddialarını başbakanlık düzeyinde ortaya koydu. Eğer bu iddiaları kanıtlayamıyorsanız, istifa etmeli ve bu topluma yaşattığınız rezaleti telafi etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: Melihat Haksız