MELİHAT HAKSIZ

Fikri Ataoğlu Meclis'te konuştu: Yeni yasama yılında pratik çözümlerle üreteceğiz Fikri Ataoğlu Meclis'te konuştu: Yeni yasama yılında pratik çözümlerle üreteceğiz

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ile Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhuriyet Meclisi yeni yasama yılında Genel Kurul’a hitap etti. Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştirdiği görüşmede Rum lider Nikos Hristodulidis ile gayrı resmi bir yemekte buluşma teklifini kabul ettiğini duyurdu. Arıklı, “Umarım iki devletli politikadan vazgeçmez, yoksa YDP’nin tepkisi çok sert olur” dedi.

Arıklı, Tatar’ın yemek toplantısını kabul etmesini bir sürpriz olarak nitelendirerek, “Umarım dejavu yaşamayız” ifadesini kullandı. 2020 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde iki devletli ve federasyon temelli iki farklı tez arasında bir seçim yapıldığını hatırlatan Bakan Arıklı, iki devletli politikanın galip geldiğini vurguladı. Tatar’ın, “Haklarımız teslim edilmedikçe asla masaya oturmayız” sözlerini de anımsatan Arıklı, bu kararlılığın önemine dikkat çekti.

Federasyonun artık geçerli bir seçenek olmadığını defalarca dile getirdiğini belirten Erhan Arıklı, “Müzakereler elbette devam edecek, ancak bu müzakereler topluma asla dejavu yaşatmamalı” şeklinde konuştu. Arıklı, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, YDP’nin bu konudaki duruşunun net olduğunu vurguladı.

Muhabir: Melihat Haksız