Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, liman hizmetleri ihalesinin şeffaf ve adil olacağını vurguladı. Arıklı, "İstikrar, güç odaklarına boyun eğmek veya lobilere teslim olmak değildir" diyerek, mevcut bütçesizlik nedeniyle limanlara bile temel ihtiyaç maddesi alacak durumda olmadıklarını belirtti.

Son bir haftada çıkan 10 yangında, 501 bin TL'lik zarar meydana geldi Son bir haftada çıkan 10 yangında, 501 bin TL'lik zarar meydana geldi

Açıklamasında, geçmişte kendilerine tanınmış imtiyazlarla limanlardan düzenli gelir sağlayan bazı kişilere dikkat çeken Arıklı, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıklarının şeffaf bir ihale düzenlemek için aylardır çalıştığını ifade etti. Ancak, bazı kişilerin bu ihaleyi adrese teslim hale getirmek için kulis yaptığını, milletvekilleri, bakanlar ve gazetecileri ayartmaya çalıştığını ve ismarlama haberlerle ihaleye gölge düşürmeye çalıştığını belirtti.

Arıklı, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: ,

"Utanmasalar, liman hizmetlerini ihalesiz vereceğimizi söyleyecekler. Ama bu şekilde yağma dönemi sona erecek. İhale şeffaf ve herkese açık olacak. Hak eden, yatırım yapan ve devlete daha fazla ciro payı veren kazanacak.

Eğer bu ihale sizin için hayatiyse ve yarışa girmekten korkuyorsanız, YDP'siz bir hükümet için kolları sıvayın. Çünkü bu hükümette olduğum sürece liman hizmetlerinin kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğim."

Editör: Melihat Haksız