Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, limanlardaki tüm sektörlerden 40’a yakın firmanın oluşturduğu Salamis Port Shipping Ltd. tarafından bugün yapılan açıklamaları eleştirdi.

"LİMAN HİZMETLERİNİN VERİLMESİNİ SAĞLAYACAK KÜÇÜK BİR İHALE"

Arıklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kaş yapayım derken göz çıkarma” başlığı altında, iş insanlarının yabancı firmaların KKTC limanlarını ele geçirmesi konusunda dile getirdiği endişelere tepki gösterdi. Arıklı, açıklamasında, limanların özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, yalnızca liman hizmetlerinin belirli bir süre için verilmesini sağlayacak küçük bir ihale olduğunu vurguladı. Türkiye merkezli firmaların bu ihaleye ilgi duyup duymayacaklarından şüphe duyduğunu belirten Arıklı, bazı kişilerin bu firmaları “yabancı firma” olarak nitelendirerek olumsuz sonuçlardan bahsetmesini eleştirdi.

"ALLAHIM SEN AKLIMI KORU"

Erhan Arıklı, “Arkadaşların gözünü o kadar hırs bürümüş ki; Türkiye’den gelebilecek firmaları 'Yabancı Firma' olarak lanse etmekten çekinmiyorlar. En acısı da bu firmaların limanları ele geçirmesi halinde telafisi mümkün olmayan olumsuz neticeler ortaya çıkacağını iddia ediyorlar. Allah’ım sen aklımı koru.” şeklinde konuştu.

Salamis Port Shipping'in açıklamasını okumak için tıklayınız.

Editör: Melihat Haksız