EL-SEN, sosyal medya üzerinden KIB-TEK’in elektrik üretme kapasitesinin kasıtlı olarak yok edildiğini ve halkı pes ettirmeye yönelik çeşitli sabotajlar yapıldığını öne sürdü. Sendika, bu durumu gözler önüne sermek amacıyla 19 Ağustos Pazartesi sabah saat 10’da Teknecik Elektrik Santrali’nin ana giriş kapısında geniş bir katılımla protesto düzenleyeceğini bildirdi.

EL-SEN paylaşımında, halkın malının nasıl zarar gördüğünü ve makinelerin nasıl sabote edilerek elektrik üretme kapasitesinin ortadan kaldırıldığını bizzat gözlemlemeleri çağrısı yaptı ve kötü niyetli yöneticilerin KIB-TEK’e nasıl zarar verdiğinin de açıkça görülmesi gerektiği vurgulandı.

Sendika, zehirli bacaların altında çalışan KIB-TEK emekçileriyle dayanışma içinde olmak ve halk adına bu duruma karşı durmak için halkı Teknecik’e davet etti.

Lefkoşa meydana gelen trafik kazasında 1 yaşındaki çocuğun kafatası çatladı Lefkoşa meydana gelen trafik kazasında 1 yaşındaki çocuğun kafatası çatladı

Paylaşımda özerk bir KIB-TEK için bilim ve akıl doğrultusunda hareket edilmesi, çıkar gruplarının değil halkın çıkarlarının gözetilmesi gerektiği ifade edildi.

May be an image of ‎text that says '‎SİYASİ PARTİLER ve SİviL TOPLUMA ACİL ÇAĞRI Konuyu biliyorsunuz. KIB-TEK'i elektrik üretemez hale getirmek, halkı pes ettirmek için şeytanın aklına gelmeyen kötülükler yaptıklarını siz de çok iyi biliyorsunuz. 19 Ağustos Pazartesi sabah saat 10' 10'da da sizi Teknecik Elektrik Santrali'ni nin ana giriş kapısında bekliyoruz. Gelin ve bildiklerinize gözlerinizle şahitlik edin. Gelin ki halk adına, halk için, halkla beraber yürüyüşümüze bütün gerçeklere şahitlik ederek beraber devam edelim. Özerk bir KIB- KIB-TEK için akılla, bilimle ve çıkar çetelerinin değil halkın çıkarları için beraber yürüyelim. GAUISA کشيشن 랑타 BaNE L-SEN Ahmet Tuğcu El-Sen Genel Başkanı El-Sen Yönetim Kurulu(a)‎'‎

Editör: Melihat Haksız