Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, son 10 gün içinde iki gencin çalıştıkları sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak güçlü bir açıklama yaptı. Tuğcu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu trajik olayların ardından sorumluların hızla harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Süleyman Uluçay: Maraş bölgesinde 19 otobüs durağı yenilendi Süleyman Uluçay: Maraş bölgesinde 19 otobüs durağı yenilendi

İki gencin, biri İskele’deki bir 5 yıldızlı otelde, diğeri ise Çatalköy’deki bir başka 5 yıldızlı otelde çalışırken ölümlerinin yaşandığını hatırlatan Tuğcu, "Otelciler Birliği başkanı bu konuda bir açıklama yapacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı soruşturma başlattı mı? Turizm ve Çevre Bakanlığı soruşturma başlattı mı? Suçlu kim? Neden ve nasıl öldüler? Ölümlerinde ihmal var mı? Ülkemiz yasalarına göre elektrik yetki belgeleri var mı?" sorularını sıraladı.

Tuğcu, "Cevap bekliyoruz… İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?" diyerek yetkilileri harekete geçmeye ve sorumluları adalet önüne çıkarmaya çağırdı. Elektrik güvenliği konusundaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Tuğcu, bu tür acı olayların tekrarlanmaması için önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Editör: Melihat Haksız