Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), KIB-TEK yönetiminin Teknecik’e yapılacağı duyurulan 80 milyon dolarlık yatırımın takipçisi olacaklarını açıkladı. EL-SEN Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, bu yatırımın sendikanın elektrik sektöründeki sorunlarla ilgili görüşlerinin doğruluğunu kanıtladığını belirtti.

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

Tuğcu, yaptığı yazılı açıklamada, KIB-TEK yönetiminin yatırımla ilgili açıklamasının, sendikanın mücadelesinin haklılığını ve doğruluğunu kabul ettiğini ifade etti. Ayrıca, Başbakan’ın arıza ve kesintilerle ilgili sabotaj suçlamasının KIB-TEK’in açıklamasıyla çürüdüğünü vurguladı.

Tuğcu, şu ifadeleri kullandı: “Yatırım açıklaması, başta fedakâr KIB-TEK çalışanları ve aileleri olmak üzere, halkımızın ve sivil toplumun desteğiyle yürütlen gerçeklere dayalı mücadelenin KIB-TEK Yönetimi tarafından da teyit edildiği bir aşamadır. Ancak, bu durum mücadelemizin sona erdiği anlamına gelmez. KIB-TEK yönetimi ve siyasi irade tarafından verilen sözlerin yerine getirilip getirilmeyeceğini ve yatırımın mali kaynağının nasıl sağlanacağını yakından takip edeceğiz.”

EL-SEN, KIB-TEK yönetiminin ve ilgili siyasi iradenin sözlerini yerine getirmesi gerektiğini ve şeffaflık ilkesine uygun hareket etmesini talep ediyor. Sendika, bu süreçte köşe bucak kaçma çabalarına ve iftira kampanyalarına karşı halkın ortak çıkarlarını koruyarak mücadeleye devam edeceğini duyurdu.

Editör: Melihat Haksız