Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, 6 Şubat depremlerinin ardından okulların güçlendirilmesi için toplanan yardımların hükümet tarafından başka alanlara yönlendirildiğini ileri sürdü.

Kıbrıs Net Haber’in gündeme taşıdığı skandal ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Balcı, eğitim alanındaki yapısal sorunların hala çözüme kavuşmadığını vurguladı. Deprem sonrası hızla boşaltılan okulların büyük bir kısmının, yeterli önlemler alınmadan yeniden öğrencilere açıldığını belirten Balcı, bazı okullarda ise sağlıksız konteyner sınıfların oluşturulduğunu ifade etti. "Bu durum, çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim almadığının açık bir göstergesidir," diyen Balcı, yetkilileri göreve çağırdı.

Gazimağusa’da yalnızca Namık Kemal Lisesi’nin tamamen boşaltıldığını ve güçlendirme çalışmalarının ardından tadilat sürecinin başladığını belirten Balcı, yüklenici firmaya ödeme yapılmadığı için inşaatın durma noktasına geldiğini dile getirdi.

Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor

Balcı, büyük bir hassasiyetle toplanan yardımların eğitim için kullanılmadığını ve Maliye Bakanlığı tarafından maaş ödemelerine yönlendirildiğini savundu. Bu durumu eleştiren Balcı, "Namık Kemal Lisesi’ndeki inşaatın durdurulması, çocuklara ve eğitime verilen değerin sorgulanmasına neden olmaktadır," dedi.

Balcı, son olarak hükümete çağrıda bulunarak, okullar için ayrılan bütçenin acilen okulların güçlendirilmesi için kullanılmasını talep etti ve inşaat çalışmalarının bir an önce yeniden başlatılmasını istedi. "Önceliğimiz, çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlamaktır," şeklinde konuştu.

Editör: Melihat Haksız