İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Postası TV’de Canan Onurer'in sunduğu "Sabahın Haberleri" programına katılarak, muhaceret affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Oğuz, Başbakan Ünal Üstel’in kararlı duruşunu övgüyle anarken, affın yürürlüğe girmesi sonrası yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti.

Oğuz, bazı kişilerin muhaceret affından yararlanamadığını ve bu durumun mağduriyetlere yol açtığını belirterek, bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Başbakan Ünal Üstel ile görüşmeler yapıldığını ve bu görüşmelerin ardından çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

"ABUBAKAR UTHMAN KONUSUNDA HÜKÜMET DUYARLILIK GÖSTERDİ"

Programda, ülkede 16 yıldır ikamet izinsiz yaşayan ve hafta sonu tutuklanan Abubakar Uthman olayına da değinen Oğuz, hükümetin bu konuda duyarlılık gösterdiğini, Abubakar’ın durumu nedeniyle sürecin hızlandırıldığını söyledi. Oğuz, yapılan değişikliklerle, devlet himayesinde olan çocuklar ve depremde yakınlarını kaybeden çocukların da afftan yararlanabileceğini vurguladı.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı 16.00'ya ertelendi Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı 16.00'ya ertelendi

Oğuz, affın içeriğinin başlangıçta bazı mağduriyetlere çözüm sunmadığını belirterek, bu nedenle bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Yeni düzenlemenin herkese eşit haklar tanıdığını belirten Oğuz, Başbakan Ünal Üstel’in bu konuda kararlılıkla hareket ettiğini vurguladı.

Yapılan yasa gücünde kararname ile birçok kişinin mağduriyetinin giderildiğini belirten Oğuz, düzenlemenin kişiye özel olmadığını, toplumun geneline hitap ettiğini ifade etti. Affın, çalışma hayatına bağlı koşullarla ve aile bütünlüklerini korumaya yönelik olduğunu da sözlerine ekleyen Oğuz, Muhaceret Yasası’nda yapılan değişikliğin art niyet aranmaksızın topluma hizmet etmek amacıyla yapıldığını belirtti.

Son olarak Oğuz, “Kişiye özel bir düzenleme değil, tüm insanlara hitap edilebilmesi için yapılan bir çalışmadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kıbrıs Postası