İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Postası TV’de Canan Onurer’in sunduğu “Sabahın Haberleri” programında güncel konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Oğuz, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren af kapsamında yapılan başvurularla ilgili bilgiler verdi. Çıkarılan af çerçevesinde yaklaşık 3 bin 300 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Oğuz, bu başvurulardan 897’sinin onaylandığını ve 394’ünün ise hala işlem aşamasında olduğunu ifade etti.

Programda, özellikle Abubakar Uthman’ın izinsiz olarak ülkede yaşadığı ve hafta sonu tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığı olayına da değinildi. Bakan Oğuz, Uthman’ın durumu hakkında, “Bu çerçevede insanımızın beklentisi var ancak yasalar var. Her insanın hayatında bir dram var. Şu an bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Yasal çerçevenin dışına çıkamayız, ancak sorunları çözmeye çalışıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

'Galatasaray şampiyon,  arkasında Bulut Akacan' var 'Galatasaray şampiyon, arkasında Bulut Akacan' var

Oğuz, yasal çerçeveler içinde hareket ettiklerini ve mevcut durumları en iyi şekilde çözme çabası içinde olduklarını vurguladı. Programda, af uygulamalarının halk üzerindeki etkileri ve genel durumla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Editör: Melihat Haksız