banner2
banner34

Ermenistan, Filistin'i resmen tanıdı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin'i devlet olarak resmen tanıdığını açıkladı.

Ermenistan, Filistin'i resmen tanıdı
banner45
banner46

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ermenistan resmi olarak Filistin Devleti'ni tanıdığını duyurdu. Açıklamada, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler'in Gazze'deki ateşkes çağrısını desteklediği ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmada iki devletli çözümden yana olduğu vurgulandı.

banner37
Ermenistan devlet radyosuna göre, bakanlık açıklamasında Gazze'deki insani kriz ve devam eden çatışmaların uluslararası siyasi gündemin önde gelen konularından biri olduğu belirtilerek, Ermenistan'ın sivil altyapıya yönelik saldırıları, sivillere karşı şiddeti ve sivillerin rehin alınması gibi eylemleri kesin bir şekilde reddettiği ifade edildi. Ermenistan, bu tür eylemlerin uluslararası toplum tarafından kınandığını ve şartlı olmayan serbest bırakma çağrılarına katıldığını belirtti.

Bu adım, Mayıs ayında İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i resmen tanıdıklarını açıklamasının ardından gelmektedir. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin devletinin barışa ulaşmanın tek yolu olduğunu vurgulamıştı

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2024, 12:27
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1