banner2
banner34

Aşırı sıcaklar nedeniyle Meksika'da can kayıpları artıyor

Aşırı sıcaklar nedeniyle Meksika'da can kayıpları artıyor
banner45
banner46

Meksika'da aşırı sıcakların etkisi giderek artarken, ülke genelinde son dönemde yaşanan olumsuz hava koşulları büyük endişe yaratıyor. 2024 yılının başından bu yana özellikle Veracruz başta olmak üzere çeşitli eyaletlerde 155 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Veracruz, Tabasco, Tamaulipas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerinde hava sıcaklıkları 45 dereceyi aşarak rekor seviyelere ulaştı. Sağlık Sekreterliği tarafından yapılan açıklamalara göre, sadece 13-18 Haziran tarihleri arasında 30 kişi yüksek sıcaklıkların etkisiyle yaşamını yitirdi. Bununla birlikte, yaklaşık 2 bin 567 kişinin güneş çarpması gibi nedenlerle hastanelere başvurduğu belirtiliyor.

banner37
Yetkililer, kavurucu sıcakların 5 Ekim tarihine kadar devam edeceği konusunda uyarılarda bulunurken, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mümkünse belirli saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiğini vurguluyor.

Buna ek olarak, bazı eyaletlerde buharlaşma oranının hızla artması sonucu barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeylere gerilediği bildiriliyor. Ulusal Meteoroloji Servisi, 9 Haziran'da ülke genelinde yeni bir sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyurmuş ve halkı bu duruma karşı dikkatli olmaya çağırmıştı.

Meksika'nın farklı bölgelerinde yaşanan bu olumsuz durumlar, ülkenin çeşitli önlemler alarak halk sağlığını koruma çabalarını ön plana çıkarıyor. Ayrıca, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede ulusal düzeyde daha kapsamlı stratejilerin gerekliliği bir kez daha gündeme geliyor.

YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1