Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Bakanlık personeline yönelik eğitim öğretim programları düzenlenmesi için protokol imzaladı.

Protokole, KKTC Ankara Büyükelçiliği’nde KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar imza koydu.

KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak Ankara Üniversitesi gibi Türkiye’nin güzide kuruluşlarından birisiyle iş birliği protokolü imzalamış olmalarının kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise üniversitenin verdiği eğitimden faydalananların daha güçlü bir bilgi birikimiyle donanmış bir şekilde hizmet ederek, KKTC’nin daha güçlü bir ülke olması için gayret edeceklerini söyledi.-

Protokole göre, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından Bakanlık çalışanlarına yönelik insan hakları, uluslararası hukuk, enerji, uluslararası kurumlar konularında kısa süreli eğitimler planlanacak; Bakanlık personeli iki yüksek lisans ve bir doktora programından faydalanabilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Devlet ilkokul, ortaokul ve liselerinde 2024-2025 eğitim yılı yarın başlıyor Devlet ilkokul, ortaokul ve liselerinde 2024-2025 eğitim yılı yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üniversitesi’nde, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve İstanbul Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Yahya Güldiken tarafından imza konulan protokolle, İstanbul Üniversitesi’nde öğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları kapsamında, İstanbul Üniversitesi tarafından özel kontenjan ayrılacak ve KKTC uyruklu öğrencilerin, İstanbul Üniversitesi lisans programlarında öğretim görmesi için iş birliği yapılacak.

Protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi tarafından belirlenen kontenjanlara müracaat eden öğrencilerin akademik değerlendirmeleri, yine Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi tarafından yapılacak ve daha sonra, yapılan akademik değerlendirme sonuçları İstanbul Üniversitesi’ne bildirilecek. İstanbul Üniversitesi ise nihai değerlendirmeyi yapıp, kayıt hakkı kazanan öğrencilere ve Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesine gerekli bilgilendirmeleri yapacak.

ÇAVUŞOĞLU

Protokol imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, imzalanan protokolle iki ülke arasındaki eğitim iş birliğini güçlendirecek önemli bir adım attıklarını söyledi.

“Öğrencilerimizin Türkiye'nin en köklü ve saygın üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi'nde eğitim alma fırsatı bulacak olmaları bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bu iş birliği ile öğrencilerimizin kendilerini geliştirebileceklerine ve ülkemize katkı sağlayacak bireyler olarak yetişeceklerine inanıyorum.” diyen Çavuşoğlu, ülke gençliğinin önünü açacak ve fırsatlar yaratacak bu tür iş birliklerine imza koymaya devam edeceklerini vurguladı.

Ülke gençlerine destek vermek, onları motive etmek ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için adımlar attıklarını belirterek, Kıbrıslı Türk öğrencilere İstanbul’da eğitim alma fırsatı sağlayan İstanbul Üniversistesi'ne ve Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’a teşekkür eden Çavuşoğlu, imza konulan protokolün Kıbrıslı Türk öğrencilere ve İstanbul Üniversitesine hayırlı olmasını diledi.

Eğitim programları, Bakanlığın belirleyeceği öncelikli alanlarda ve iki kurum arasında istişare edilerek belirlenecek.

Editör: Melihat Haksız