GÜNEY KIBRIS

DİSİ Başkanı: Garantörlerle yapılacak görüşmelere ilişkin karar özellikle önemli

DİSİ Başkanı Annita Dimitriyu: Üçlü toplantıda Kıbrıs sorununun çözümü adına önemli adımlar atıldı.

Phileleftheros gazetesinin haberine göre, DİSİ Başkanı Annita Dimitriyu'nun yaptığı duyuruda üçlü toplantıda, Kıbrıs sorununun çözümü adına önemli adımlar atıldı. BM kararları temelinde müzakerelerin yeniden başlatılması çabaları, katılımcı ülkeler için anlamlı bir ilerleme kaydetti.

BM Genel Sekreteri'nin kararlılığı ve ısrarı, uluslararası duruma rağmen büyük bir önem taşıyor. Bu süreçte Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık'ın katılımıyla gayri resmi toplantıların genişletilmesi kararı, Kıbrıs meselesinin özüne inerek müzakerelerin temeli ve çözüm çerçevesini sağlamlaştırıyor.

DİSİ Başkanı'nın duyurusuna göre Türkiye, bugüne kadar sunduğu anlamlı önerilerle güvenilirliğini artırdığını ve müzakerelerin başlatılması yönünde kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğini ifade etti. Rum Yöetimi Başkanı'nın, BM Genel Sekreteri'nin çabalarını destekleme konusundaki kararlılığı, Kıbrıs sorununun çözümünde kritik bir rol oynamakta.

Bu gelişmeler, Kıbrıs meselesinde barışçıl bir çözüm için umut verici bir zemin oluşturuyor. Tarafların diyalog ve işbirliğine dayalı yaklaşımı, bölgedeki istikrar için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.