Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK), Anayasa ve yasalara aykırı bir şekilde yapılan torpile dayalı görevlendirmelere karşı Başbakanlık ve bakanlıklara uyarı yazısı gönderdi.

Barçın, komisyon, UBP kurultayında oy hesabı gözetilerek kamuda yasa dışı atamaların yapıldığını belirterek, müdür, müsteşar ve bakanların bu tür atamalara dahil olmaları halinde Ceza Yasası kurallarına aykırı hareket ettiklerini vurguladı.

İhraç edilen 27 kişiye KKTC’nin kapıları açıldı İhraç edilen 27 kişiye KKTC’nin kapıları açıldı

Mevzuata aykırı şekilde atama yapan yöneticiler hakkında KHK'nın Savcılığa ihbarda bulunacağını ifade eden Barçın, KHK'nın bu hamlesi, Anayasa ve yasaların ihlaline karşı önemli bir adım olarak görüldüğünü, bu tür atamaların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınacağına ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Devrim Barçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu uyarının yerinde ve önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz dostlar." dedi.

May be an image of ticket stub and text

Editör: Melihat Haksız