GENEL

DAÜ Mimarlık Bölümü 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik olarak, Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜSEN), DAÜ Turizm Fakültesi ve DAÜ Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) katkıları ile bir sosyal sorumluluk projesi hazırladı.

DAÜ Mimarlık Bölümü’nde yürütülen “BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları: Gezegenimizin Geleceği için Disiplinlerarası Bir Yaklaşım” başlıklı seçmeli ders kapsamında öğrenciler tarafından önerilen ve geliştirilen projede, Gazimağusa Şehit Osman Ahmet İlkokulu’na bir ziyaret gerçekleştirildi. Söz konusu ziyarette, “Yoksulluğa Son (SKA1)”, “Açlığa Son (SKA2)”, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam (SKA3)”, “Nitelikli Eğitim (SKA4)” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması (SKA10)” başlıkları altında yer alan ve sosyal anlamda sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden küresel amaçlara katkı koymak adına, ilgili seçmeli dersin farklı bölümlerden gelen öğrencileri, DAÜSEN, DAÜ Turizm Fakültesi ve DAÜ KENT-AG desteği ile Gazimağusa Şehit Osman Ahmet İlkokulu’nda okuyan 250 öğrenciye kahvaltı verdi. Ders yürütücüsü, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve DAÜ KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Şehit Osman Ahmet İlkokulu’na; seçmeli ders öğrencileri tarafından hazırlanan, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını tanıtıcı bir poster hediye edildi. Ziyaret sırasında ders öğrencileri 5. sınıf öğrenciler ile bir araya gelerek, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Etkinliği öğrencileri ile birlikte organize eden Prof. Dr. Hoşkara, DAÜ’nün Gazimağusa ve Kuzey Kıbrıs için her anlamda önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, günümüzde yaşanan çevresel tahribat ve toplumsal sorunlara çözüm üretecek kurumların başında üniversitelerin geldiğini vurguladı. Prof. Dr. Hoşkara, üniversitelerde sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek araştırmaların yürütülmesi, tüm faaliyetlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları nezdinde tasarlanması ve uygulanması ile bunun toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirecek şekilde kurgulanmasının önemini dile getirdi. Prof. Dr. Hoşkara, bu bağlamda, yeni nesillerin tutum ve davranışlarını etkilemedeki kritik güçleri ve topluma rehberlik etme rolleri nedeni ile üniversitelere daha fazla sorumluluk düşmekte olduğunu ifade ederek, dersinde yer alan öğrencilerine bu sosyal sorumluluk projesini geliştirdikleri için teşekkür etti.

Şehit Osman Ahmet İlkokulu Müdürü İlkay Karcı Dereboylu ise, DAÜ’ye ve öğrencilere okullarına sundukları bu anlamlı destek için teşekkür ederek, çevre bilinci ve toplumsal farkındalığın küçük yaşlarda başladığını ve buna yönelik her türlü katkının büyük önem taşıdığını belirtti.