Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, hazırlıklarını sürdürdüğü CIDA (Council for Interior Design Accreditation – İç Mekan Tasarımı Akreditasyon Konseyi) akreditasyon çalışmalarını tamamladı. Konuya ilişkin DAÜ İç Mimarlık Bölümü tarafından yapılan açıklamada, “Bölümümüz her zaman en kaliteli eğitim in ödün vermeden çok çalışmıştır. Bu kapsamda CIDA akreditasyon çalışmalarını tamamlamış ve amaçladığı başarıyı göğüslemiştir” denildi. 2014 yılında Almanya merkezli AQAS (Agency for Quality Assurance – Kalite Güvence Ajansı) tarafından, hem Türkçe hem de İngilizce programlarının eğitim kalitesi Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı’nın İç Mimarlık Bölüm Başkanı olduğu dönemde önce Yrd. Doç. Dr. Münevver Özgür Özersay, sonra da Doç. Dr. Afet Coşkun koordinasyonunda iki kez tescillenen DAÜ İç Mimarlık Bölümü, akreditasyon sertifikasını almaya yeniden hak kazanmıştı.

“Bölümüm ile Gurur Duyuyorum”

Amerika merkezli CIDA akreditasyonu için 31 Mart – 11 Nisan 2023 tarihleri arasında konseyin ziyaretçi takımının sanal ziyareti ile gerçekleşen denetlemenin olumlu bir şekilde tamamlandığı vurgulandı. DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afet Coşkun yapmış olduğu açıklamada “Parçası olduğum DAÜ İç Mimarlık Bölümü ile gurur duyduğumu ifade etmem gerekir. Tüm tam zamanlı öğretim üyelerimiz, yarı zamanlı öğretim görevlilerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve diğer paydaşlarımızın katılımıyla büyük bir emek ortaya koyduk. Akreditasyon, bir eğitim kurumunun verdiği eğitimin objektif başka bir ajans tarafından incelenip denetlenmesidir. Dolayısıyla, akreditasyonlarla birlikte eğitim kalitemizin tescillenmesinin yanında, öğrencilerimize diplomalarıyla birlikte verilecek olan belgeler sayesinde kaliteli eğitimin uluslararası geçerliliği de artmış olacaktır” diye konuştu.

Süreci Akreditasyon Komitesi Yürütüyor

CIDA akreditasyonuna yönelik aktif hazırlık sürecine, AQAS akreditasyon sürecinin ikinci kez başarıyla tamamlanmasının ardından yeniden başlandı. 2020 yılının Ocak ayında Doç. Dr. Zehra Öngül’ün Bölüm Başkanı ve Yrd. Doç. Dr. Kamil Güley’in bölüm başkan yardımcısı olduğu dönemde koordinasyonunu Prof. Dr. Özlem Olgaç Türker’in devraldığı Akreditasyon Komitesi’nde; Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılgın Damgacı, Doç. Dr. Hacer Başarır Dindiç, Doç. Dr. Guita Farivarsadri ve Prof. Dr. Kağan Günçe ‘Rapor Komitesi’nde; Yrd. Doç. Seyit Ermiyagil ise ‘Görsel İletişim ve Arşiv Komitesi’nde görev aldı. Prof. Dr. Kağan Günçe komiteden ayrılınca, Prof. Dr. Nil Paşaoğluları Şahin komiteye eş-koordinatör olarak katıldı. Komitede görev alan araştırma görevlileri Sıla Su Yanar, Mine Abraşoğlu, Sıla Akman, Tochukwu Nnaji Valentine, Soheil Soleimani, Berkay Ergür, A. Oytun Kayan, Şevin Emektar, Mohamad Akkad ve Ogün Ertekin bu sürece farklı dönemlerde ve farklı derecelerde önemli katkılarda bulundular.

CIDA’dan Olumlu Geri Dönüşler Alındı

CIDA denetçileri tarafından, CIDA’nın deklare ettiği CIDA Standartları altında yer alan birçok prensip üzerinden değerlendirme yapılan sanal saha ziyareti, 31 Mart-11 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Öğrenim çıktılarını gösteren ders dokümanları gibi kanıta dayalı olarak değerlendirilen İç Mimarlık Bölümü’nün, İngilizce ve Türkçe İç Mimarlık Lisans programlarının değerlendirme süreci, saha ziyaret ekibinin bulgularını CIDA’ya aktarması ve CIDA Akreditasyon Kurulu’nun değerlendirmeleriyle Ekim ayında sonuçlanabilecek. Son toplantıda CIDA saha ziyaretini gerçekleştiren ziyaretçiler tarafından son derece olumlu bir dönüş alındı. Süreç konusunda bilgi veren Prof. Dr. Özlem Olgaç Türker açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir program için, akreditasyon / kalite denetimi gibi dış değerlendirmeler geliştirici rol oynamaktadır. Aslında kurumların öz-denetim süreçlerine dayandırılan bu süreçler, objektif olarak kurumların gelişime dayalı bir süreçle eğitim kalitesini artırmakta; kaliteyi sürekli kılmakta; görünür olmayan kaliteyi ise görünür kılmada katalizör görevi görmektedir.”

Alzheimer hastası İsmet Kim hala bulunamadı Alzheimer hastası İsmet Kim hala bulunamadı