KIBRIS

Cumhurbaşkanı Tatar’dan Türk devletlerine çağrı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk devletlerine, Kıbrıs Türk halkının kuşatma altına alınmasını ve görünmez kılınmasını amaçlayan baskılara boyun eğmemeleri çağrısında bulundu.

Tatar, “Neyse ki, Türkiye gibi güçlü bir ülke bizi destekliyor ve biliyoruz ki Türk Devletlerinin kalbi bizimle. Biz aynı Türk milletinin evlatlarıyız ve ortak bir tarihe ve kültüre sahibiz” dedi.

79. BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre KKTC New York Temsilciliği’nde yer alan görüşmede Cumhurbaşkanı Tatar, resmi heyetiyle birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York’a geldiklerini ve “Kıbrıs Türk halkının varlığını göstermek” amacıyla çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’nin 79. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada KKTC ve Macaristan’ın gözlemci üyelikleriyle Türk Devletleri Teşkilatı’nı güçlendirdiklerini söylediğini anımsattı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajlar çok önemli ve tüm dünya tarafından dinlendi” diyen Tatar, Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü gibi doğal haklarıyla ilgili Türk tarafının milli duruşunu ortaya koyduğunu belirtti.