Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, pazartesi günü saat 10.00’da Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) Teknecik Elektrik Santrali’nde düzenleyeceği eyleme destek vereceğini açıkladı.

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Akansoy’un elektrik kesintileri ve Teknecik’te yaşanan son olaylarla ilgili değerlendirmeleri paylaşıldı. Akansoy, hükümetin Kıb-Tek’teki yönetim eksikliklerini ve yaşanan elektrik krizini eleştirerek, "Elektrik kesintilerinden bıkan ve yaşam şartları giderek zorlaşan halkımızın çektiği sıkıntılara duyarsız kalmak mümkün değildir" dedi.

Başbakan Ünal Üstel’in ve hükümetin uygulamalarını "popülist" ve "günü kurtarmaya yönelik" olarak nitelendiren Akansoy, "Dün akşam halktan özür dileyen kurum yönetiminin ardından, acil parça temin etmeye çalışan hükümet bugün çalışanları suçluyor. Bu yalana asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Akansoy, Teknecik’te yaşanan elektrik kesintilerinin, ihalesiz ve şüpheli yakıt alımlarının ve makinelerin dip yakıt kullanmasının sonucu olduğunu belirtti. CTP’nin, Kıb-Tek’in sürdürülebilir, özerk, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşmasını desteklediğini vurgulayan Akansoy, "Kıb-Tek’in halkın ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olması ve elektrik hizmetinin kesintisiz, kaliteli ve uygun maliyetle sağlanması temel hedefimizdir" dedi.

CTP olarak, EL-SEN’in düzenleyeceği yürüyüşe katılacaklarını ve Kıb-Tek’in sorunlarının çözümü için tüm paydaşlarla iş birliği yapacaklarını belirten Akansoy, "Halkın çıkarları bizim önceliğimizdir. Kıb-Tek’in halkın kurumu olmasını sağlamak için birlikte hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Melihat Haksız