Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, toprak molozların çevreye atılmasına tepki göstererek, “Bu soruna kesin çözüm bulunmalı.” İfadelerini kullandı

Çatalköy - Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, toprak molozlarının çevreye atılmasına ve bu durumun çözülmemesine tepki gösterdi.

Bölgede başlatılan üç yeni otel projesinin kazılarından yaklaşık 30 bin kamyon toprak çıkacağını belirten Kırok, bu toprakların nereye döküleceği konusunda yetkililere sorular yöneltti.

Kazı izinleri verilirken toprakların döküleceği yerlerin sadece formalite icabı belirlendiğini ve gerçekçi çözümler üretilmediğini ifade eden Kırok, “Bölgemizde kazı topraklarını nereye dökebiliriz diye günde en az 3-4 telefon alıyorum. Bu sorun artık kesin bir çözüme kavuşturulmalı.” dedi.

No photo description available.

Kırok, çevreyi korumak adına bu konuda acil ve etkili adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Kırok’un açıklaması şu şekilde:

"Bölgemizde yıllardır devam eden başka bir doğa felaketi var...

Kazılardan çıkan toprakların döküleceği alanların olmaması nedeniyle, inşaat atıkları gelişi güzel boş alanlara bırakılıyor. Göreve başladığımdan beri Çevre Dairesi ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Orman Dairesi Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kuruma bu sorunu yazılı olarak ilettim, ancak sonuç alamadım.

Bölge, inşaat açısından hızla büyüyor ve gelişiyor fakat doğa tahrip oluyor. Yeni başlayan üç otel projesinin kazılarından yaklaşık 30.000 kamyon toprak çıkacak. Bu topraklar nereye dökülecek?

Defalarca, verimsiz orman arazilerine veya daha önce tahrip edilmiş alanlara bu toprakların dökülüp, ardından ağaçlandırılabileceğini önerdim. Ancak olumlu bir yanıt alamadım. Kazı izinleri verilirken bu toprakların nereye döküleceği sadece formalite icabı soruluyor ve göstermelik bir yer belirleniyor.

Bölgemizde bu kazı topraklarını nereye dökebiliriz diye günde en az 3-4 telefon alıyorum. Bu soruna kesin bir çözüm bulunmalı.

1. Ya bodrum kazısına izin verilmeyecek…

2. Ya da bu toprakların değerlendirileceği bir alan gösterilecek."

Editör: Melihat Haksız