Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş; gıda israfını önlemek, yerel üretimi desteklemek ve doğal kaynakları korumanın her bireyin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, “Unutulmamalıdır ki; güçlü bir tarım sektörü, güçlü bir ekonomi ve sağlıklı bir toplumun temel taşıdır.” dedi. 

Çavuş, 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, gıdanın sürdürülebilirliği, tarımın hayati önemi ve doğayla olan dengenin korunması adına tüm çiftçileri, üreticileri ve emekçileri yürekten selamladı.

Tarımsal üretimle hayatı besleyen, emeğiyle toprağa değer katan tüm üreticilere şükranlarını sunan Çavuş, Dünya Gıda Günü’nü kutladı, bereketli ve sürdürülebilir bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

“16 Ekim, bizlere tarımsal üretimin, gıda güvenliğinin ve doğal kaynakların ne denli değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.” diyen Çavuş, küresel anlamda gıda güvenliğinin, artan nüfus, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar nedeniyle her geçen gün daha büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Töre, Meclis başkanlığı seçimi sürecine ilişkin açıklama yaptı Töre, Meclis başkanlığı seçimi sürecine ilişkin açıklama yaptı

Çavuş, “Bakanlık olarak, bu küresel sorunların bilinciyle hareket ederek, sürdürülebilir tarım politikaları geliştirmekte ve tarımda teknolojiyi daha etkin kullanarak üretim kapasitemizi artırmaya yönelik adımlar atmaktayız. Doğal kaynaklarımızı koruma ve bilinçli kullanma sorumluluğumuzla, üreticilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Editör: Kutay Öz