ADLİ HABERLER

Cafer Gürcafer ve ilgili kişiler yasadışı belgelerle ilgili 3 gün tutuklu kalacak

Lefkoşa’da, “İrtikap”, “Sahte Belge Düzenleme”, “Sahte Belge Düzenlenmesine Tahrik Etme” ve “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklanan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve konuyla bağlantılı olduğu tespit edilen Mustafa Tutar, soruşturma sürecinde 3 gün tutuklu kalacak.

Polis memuru Yahya Suiçmez, mahkemede şu bilgileri sundu: Cafer Gürcafer’in 2022-2023 yılları arasında yurt dışından işçi getirme işlemlerini hızlandırmak amacıyla bir iş takipçisinden 135 bin 800 Euro aldığı iddia ediliyor. Ayrıca, Gürcafer’in bir inşaat firmasının 55 işçi getirilmesi için yaptığı başvuruyu Çalışma Bakanlığı’na bildirdikten sonra sahte evrak düzenleyerek 55 kişilik kotayı iptal ettirdiği öne sürülüyor.

Polis, ön izin başvurularının işlemlerinden sorumlu olan Nejdet Tunççağ’ın, 16 işçinin ülkeye getirilmesiyle ilgili belgeleri hazırlayıp yetkisi olmayan bir kişiye verdiğini belirtti. Ayrıca, Hasan Akar’ın, Tunççağ ile birlikte sahte belgeler düzenleyerek üçüncü dünya ülkelerinden getirilecek işçilerin işlemlerini yürüttüğü ifade edildi.

Soruşturma kapsamında 30 kişiden ifade alındığı ve yeni olguların tespit edildiği bildirildi. Polis, araştırmaların süreceğini duyurdu. Zanlıların avukatı ise müşteki hakkında da soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Cafer Gürcafer ve Mustafa Tutar, soruşturma sürecinde 3 gün boyunca tutuklu kalacak.