Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Kıbrıs sorunundaki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Maviş, Tatar’ın müzakere masasından kaçmasının ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı bir siyaset izlemesinin Kıbrıslı Türklerin yaşamını daha da zorlaştırdığını ifade etti.

Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor

Maviş, Tatar’ın BM’nin barış çabalarını küçümsemesini ve adanın kuzeyinde AKP ile Kıbrıs Cumhuriyeti makamları tarafından sıkıştırılan Kıbrıslı Türk Toplumu’nun sorunlarını daha da derinleştirdiğini vurguladı. Mülkiyet ve toprak meselelerinde yaşanan sorunların çözümü için TMK çatısı altında adımlar atılması gerektiğini belirten Maviş, turizm, sağlık, eğitim gibi konularda iki toplumlu komitelerin çalıştırılmasının akılcı bir siyaset olacağını söyledi.

Açıklamasında, zamanın Kıbrıslı Türkler aleyhine işlediğini dile getiren Maviş, Kıbrıslı Rum liderlerin Annan Planı ve Crans Montana süreçlerinde Kıbrıslı Türkleri hayal kırıklığına uğrattığını, Türkiye’nin ise adanın kuzeyinde sömürgeci faaliyetlerini derinleştirdiğini belirtti. Maviş, her iki tarafın da “çözümsüzlük çözümdür” anlayışında birleştiğini öne sürdü.

Son olarak Maviş, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün yarattığı zararları aza indirmenin tek yolunun Teknik Komitelerin aktif olarak çalışması ve liderlerin müzakere masasına dönerek sonuç odaklı bir yaklaşım benimsemesi olduğunu vurguladı.

Editör: Melihat Haksız