Melihat HAKSIZ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, eğitimde yaşanan sorunları Kıbrıs Net Haber'e anlattı.

Ülkemizde bakanlıkların eğitime katkısının ihtiyaçları gidermekten çok uzak olduğunu anımsatan Maviş, eğitimin okul yöneticileri ve öğretmenlerin eğitim yanında verdikler diğer birçok çabayla ayakta durduğuna dikkat çekti.

Akansoy'dan Çavuşoğlu'na eleştiri: Eğitimde plansızlık ve kaos devam ediyor Akansoy'dan Çavuşoğlu'na eleştiri: Eğitimde plansızlık ve kaos devam ediyor

"BU EĞRETİ YAPI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİLDİR"

"Şu an okul yöneticileri ve öğretmenler eğitimi ayakta tutmaya çalışıyor, aileler okul bütçesine katkı yapıyor, iş insanları ise sınıf ve okul yapımında sorumluluk alıyor. Bu eğreti yapı sürdürülebilir değildir ve kamusal eğitimde tam çöküş kimseyi şaşırtmaz" değerlendirmesinde bulunan Burak Maviş, eğitimin öncelikli yapılmaması ve okullara yeterli bütçe ayrılmamasının politik bir sorun olduğunu vurguladı.

Maviş, KTÖS olarak okullardaki öğretmenler ve okul yöneticileri ile birlikte öğretimin dibe vurmaması için mücadele ettiklerini ve ailelerin etkin katılımının süreçleri kısaltacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi