EĞİTİM

Burak Maviş: Deprem sonrası eğitimde kriz derinleşiyor

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, 6 Şubat depreminin ardından eğitimde yaşanan sorunları ve geçici çözümlerin kalıcı hale gelmesini ele aldı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, eğitim alanındaki mevcut durumu ve 6 Şubat depremi sonrası okulların güçlendirilmesindeki gecikmeleri değerlendirdi.

Kıbrıs Net Haber’e özel açıklamalarda bulunan Maviş, “611 gün geçmesine rağmen eğitim altyapımızda herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Geçici çözümler kalıcı hale geldi.” diyerek velilerin ve öğretmenlerin endişelerini dile getirdi.

MAVİŞ: GEÇİCİ ÇÖZÜMLER KALICI HALE GELİYOR

Maviş, konteyner sınıflar ve diğer geçici çözümlerin, eğitim kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı. “Konteyner sınıfların fiziksel koşulları, çocukların eğitimine zarar veriyor. Isı yalıtımı, doğal ışıklandırma ve havalandırma eksiklikleri, öğrencilerin öğrenim süreçlerini sekteye uğratıyor.” ifadelerini kullandı.

“MECLİS BAŞKANINI SEÇEMEYEN BİR ÜLKEDE EĞİTİMİN İLERLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Son dönemdeki siyasi belirsizliklerin eğitim sorunlarını derinleştirdiğine dikkat çeken Maviş, “Meclis başkanını seçemeyen bir ülkede, eğitim politikalarının sağlıklı bir şekilde ilerlemesi mümkün değil.” dedi ve sözlerine bu durumun sürdürülemez olduğunu da ekledi.

EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN MÜCADELESİ

Burak Maviş, KTÖS olarak kalıcı ve güvenli eğitim altyapısının bir an önce sağlanması için gerekli adımları atmaya kararlı olduklarını belirtti. “Biz, yalnızca öğrencilerin değil, öğretmenlerin de haklarını savunuyoruz. Eğitim sisteminin sürdürülebilirliği için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Maviş, toplumun geleceğinin nitelikli eğitimle şekilleneceğine inandıklarını ve bu nedenle güçlendirilmiş okullar için gereken tüm çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.