Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri’nin üçlü bir görüşme gerçekleştirilmesi yönündeki girişimlerine olumlu yanıt verdi. Rum Hükümet Sözcüsü Vekili Yannis Andoniu, her türlü girişimin BM kararları temelinde gerçekleşmesi gerektiğini vurgularken, BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in adada yeniden görev yapma ihtimalini de öne sürdü.

Andoniu, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılımını kabul etmelerinin, AB-Türkiye ilişkilerinin Kıbrıs sorunuyla ilişkilendirilmesi stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.

ABD ve Güney Kıbrıs savunma işbirliğini daha da geliştirme yolunda ABD ve Güney Kıbrıs savunma işbirliğini daha da geliştirme yolunda

Fileleftheros gazetesi ise, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Menelaos Menelau’nun, BM ile irtibat halinde olduklarını ve atılacak adımların belirlenmesi için yapıcı faaliyet göstermeyi amaçladıklarını aktardığını yazdı. Menelau, Kıbrıs Türk tarafının yaklaşımının müzakereleri engellediğini belirterek, BM ve diğer tarafların çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Editör: Melihat Haksız