Başbakan Ünal Üstel, Meclis’te 7 Ekim Pazartesi gününden beri süregelen Başkanlık ve Divanı seçiminde yaşanan sorunlarla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Üstel, seçimin hızlı bir şekilde sonuçlandırılamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "İnancım odur ki, sorun, saatlerle sınırlı zaman dilimi içinde aşılacak ve Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı ile Başkanlık Divanı’nın tüm üyeleri ortak kabul görecek şekilde seçilecektir." dedi.

Belediyeler Birliği, Strazburg'da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu’na katıldı Belediyeler Birliği, Strazburg'da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu’na katıldı

Açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının demokratik yaşamı ve haklarının önemine vurgu yapan Üstel, "Sivil ve demokratik hayat Kıbrıs Türk Halkı için kazanımdır. Hepimizin görevi, demokratik sistemimizi ve hukukun üstünlüğünü korumaktır." ifadelerini kullandı.

Üstel, Meclis’in, halkın iradesini temsil eden en önemli kurumsal yapı olduğunu hatırlatarak, tüm siyasi partilerin ve milletvekillerinin bu sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. "Hiçbir siyasi parti ve milletvekili, halkımızdan daha değerli değildir." diyen Üstel, Meclis'in halk için çalışması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan sorunların geride kalması gerektiğine dikkat çeken Üstel, "Koalisyon ortaklarımızla uyumlu ve verimli çalışmak zorundayız." dedi. Ayrıca, muhalefetle diyalog kurma konusunda kararlı olduğunu belirterek, "Çalışan bir Meclis hepimizin ihtiyacıdır." şeklinde konuştu.

Üstel, Kıbrıs Türk Halkı'nın demokrasiye en iyisini hak ettiğini de sözlerine ekleyerek, bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Editör: Melihat Haksız