Başbakan Ünal Üstel, Rum Yönetimi’nin KKTC’ye gelecek turistleri engellemeye yönelik yeni adımlar attığını iddia ederek eleştirilerde bulundu.

Üstel, Rum Yönetimi’nin Larnaka’dan ülkemize geçmek isteyen önceden rezervasyon yapmış turistleri kısıtlamak için aldığı önlemlerin, Kıbrıs Türk Halkı’nın önemli gelir kaynağı olan turizm sektörüne zarar verdiğini vurguladı.

Üstel, “Önce taşınmaz mülklere yatırım yapanların peşine düşen zihniyet, şimdi de turizm sektörümüze göz dikmiştir” dedi ve Rum Yönetimi’nin uygulamalarının uluslararası hukukun seyahat özgürlüğü ve devletlerin egemenlik hakları açısından karmaşık bir durum yarattığını belirtti.

Rum Yönetimi’nin bu tür engellemelerle Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmak yerine çözümden uzaklaştığını ifade eden Üstel, bu uygulamaları şiddetle kınadığını ve insan hakları ile bağdaşmayan düşmanca bir tutum olarak nitelendirdi.

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

Başbakan Üstel, Rum Yönetimi’nin 1963 yılından bu yana Kıbrıs Türk Halkı’na yönelik sindirme siyasetini reddettiğini ve iki halk arasında komşuluk ilişkilerini zedeleyen bu tür uygulamaların işbirliği olasılığını ortadan kaldırdığını belirtti. Rum Yönetimi’ni akıl yoluna davet eden Üstel, ekonomik kuşatma ve sindirme politikalarına Kıbrıs Türk Halkı’nın asla izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Melihat Haksız