Bakanlar Kurulu, Teknecik Elektrik Santrali'ndeki arızaların hızla giderilmesi amacıyla Kamu İhale Yasası'ndaki kurallardan muafiyet sağlayan bir yasa gücünde kararname hazırladı. "Teknecik Elektrik Santrali’nde Meydana Gelen Arızaların Giderilmesi Amacıyla Acil İhtiyaç Duyulan ve Duyulabilecek Ekipmanların Tedarikinin Sağlanması İçin Kamu İhale Yasası Kurallarının Uygulanmaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname" başlıklı kararname, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararname, Cumhuriyet Meclisi’ne de sunulacak. Bu düzenleme, Teknecik Elektrik Santrali'nde meydana gelen arızaların giderilmesi için mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesinden kaynaklanan sıkıntıları önlemeyi amaçlıyor. Kararnameyle, stok eksikliği bulunan ve acil tedarik edilmesi gereken ekipmanların doğrudan alım yoluyla temin edilmesine izin verilecek.

Kararnamenin genel gerekçesinde, Teknecik Elektrik Santrali'nde meydana gelen arızaların ülke genelinde büyük sıkıntılara yol açtığı belirtiliyor. Arızaların giderilmesi ve elektrik kesintilerinin sona erdirilmesi için acil ihtiyaç duyulan ekipmanların hızla tedarik edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Kararname, halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması ve elzem hizmetlerin sekteye uğramaması için bu adımın atıldığını ifade ediyor.

Alsancak'ta yaşam konteynerinde yangın Alsancak'ta yaşam konteynerinde yangın

Yasa gücündeki kararname, Teknecik Elektrik Santrali'ndeki arızaların çözümü için ihale süreçlerinin hızlandırılmasını ve acil ekipman tedarikinin sağlanmasını hedefliyor.

Editör: Melihat Haksız