Bafra Gıda Direktörü Gazi Akıncı elde olmayan sebeplerden dolayı son birkaç aydır zeytinyağı raflarının boş olduğunu ve Bafra sevdalısı tüketicileri ürünsüz bıraktığı için özür diledi. Bu haftadan itibaren yeni sezon zeytinyağlarının raflarda olacağının müjdesini veren Akıncı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.


“DİĞER ÜLKELERDE MÜZDARİP”

Hepimizin bildiği üzere bu yıl zeytin rekoltesi yok denecek kadar az. Bu sorun sadece ülkemizde değil, İspanya, Yunanistan, Türkiye ve Tunus gibi dünyanın en büyükleri zeytin üreticileri de aynı dertten müzdaripler.  

AKINCI: REKOLTE VERİMİ DÜŞTÜ

Akıncı, Var yılı, yok yılı olarak nitelendirdiğimiz peryodisite değişen iklim koşulları ve kuraklık gibi nedenler zeytin verimini oldukça düşürmüştür. KKTC’deki zeytinyağı stoğumuz ülkemize birkaç ay yetecek kapasitede olduğunu düşünmekteyiz. İlerleyen zamanlarda ilgili kurumların stok kontrolü ile önümüzdeki sezona kadar yetecek miktarda sınırlı ithalat izni verileceği kanaatindeyiz. Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü saf, hakiki zeytinyağı ilk bakışta yüksek fiyatlı gibi görünebilir. Ancak olması gereken fiyatın altında tutmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“SAHTE/KARIŞIM YAĞLARA DİKKAT!”

Gazi Akıncı, “Her dönem karşılaştığımız karışım/sahte zeytinyağlarına dikkat etmeliyiz. Saf zeytinyağı fiyatlarının yükselmesi karışım yağ tehlikesini doğurmaktadır. Bafra Gıda olarak tüm tüketicilerimizi bu konuda bilgilendirmeyi kendimize borç biliriz. Lütfen ucuz zeytinyağı alacağım düşüncesi ile sahte yağları kullanmayınız.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim