KIBRIS

Aziz Gülbahar: Egemen eşitlik ve iki devletli çözümden vazgeçmeyiz

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar, Türkiye ve KKTC’nin izlediği milli politikanın net olduğunu belirterek, Rumların Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve KKTC’nin eşit uluslararası statüsünü kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar, Türkiye ile KKTC'nin birlikte izlediği milli politikanın açık ve değişmez olduğunu vurguladı. Gülbahar, egemen eşitlik, eşit uluslararası statü ve iki devletli çözüm prensiplerinden vazgeçilmeyeceğini belirterek, Rumların bu durumu kabul etmek zorunda olduğunu söyledi.

Yazılı açıklamasında, bazı eski politikacılar ve ekonomik örgütlerin Türk tarafının egemen eşitliği ve KKTC’nin uluslararası statüsünün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile eşitliğinin teyit edilmesi şartından vazgeçmesini talep ederek masaya oturma çağrısı yaptıklarını ifade eden Gülbahar, bunun “akıl tutulması” veya Rum tarafına yardım etme isteğinden kaynaklanabileceğini savundu.

Gülbahar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Avrupa Birliği’nin, Türk tarafının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen Kıbrıs Türk halkına ambargo ve izolasyon uyguladığını belirtti. “Rumların şu anda yaptıkları, Kıbrıs Türk ekonomisinin çabalarını durdurma ve KKTC’nin uluslararası alanda temsilini geri çevirme çabasından başka bir şey değildir” dedi.

Gülbahar, bu durumu önlemenin yolunun Rumlara boyun eğmek değil, hakların teyit edilmesinde ısrarcı olmak ve bu doğrultuda masaya oturmak olduğunu vurguladı. Kıbrıs Türk halkının, zorlu koşullarda bile egemenlik ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ifade eden Gülbahar, Rumları memnun etmek veya Rumların sözde federal çözüm adı altında Kıbrıs Türklerini azınlık durumuna düşürme çabalarını desteklemek gibi bir tutum içinde olamayacaklarını belirtti.

Gülbahar, “Anavatan Türkiye ile KKTC’nin izlediği milli politika nettir; Rum tarafı ya bizim egemen eşitliğimizi ve eşit uluslararası statümüzü teyit ederek iki devletli çözüm için masaya oturulmasını kabul edecek ya da KKTC, hak ettiği yeri alma yolunda ilerlemeye devam edecek ve bunu başaracaktır” şeklinde konuştu.