Melihat HAKSIZ

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, Teknecik Elektrik Santrali'nde düzenlenen eylemde enerji krizine yönelik eleştirilerde bulundu.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, santraldeki yedek parça ve yakıt sıkıntılarına dikkat çekerek, santralin kapasitesinin artırılmasına rağmen gerekli yatırımlar yapılmadan bu artışın sağlandığını belirtti. Makinaların zorlanarak çalıştırıldığını ve bu durumun arızalara neden olduğunu ifade eden Bıçaklı, bu koşulların enerji krizinin daha da derinleşmesine yol açtığını vurguladı.

Hükümetin sorunları çözmek yerine sendika başkanlarını hedef aldığını belirten Bıçaklı, bu yaklaşımın halkın enerji krizine daha da maruz kalmasına neden olduğunu söyledi ve enerji sektöründeki krizin acilen çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

AHMET TUĞCU: SANTRALDEKİ ARIZALAR KÖTÜ YAKIT NEDENİYLE MEYDANA GELDİ

EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu ise santraldeki arızaların kötü yakıt kullanımından kaynaklandığını belirterek, bu durumu "Kurguladıkları senaryonun geri teptiğini anlayıp geri adım attılar." şeklinde değerlendirdi. Tuğcu, yaşanan elektrik kesintilerinin ardından arızaların giderilmesi için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) doğrudan malzeme alım yetkisi verilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Bu yetkinin, EL-SEN’in uyarılarının dikkate alındığını ve son aşamada sendikanın önerilerinin kabul edildiğini gösterdiğini ifade eden Tuğcu, çevreci yatırım modellerinin hayata geçirilmediği sürece kimseye rahat yok diyerek, sendikanın halkın çıkarları için sürekli takipçi olacağını belirtti ve enerji krizine kalıcı bir çözüm olarak özerk bir Kıb-Tek'in gerekliliğini vurguladı.

Muhabir: Melihat Haksız