Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Gündem Kıbrıs'ta Çiğdem Aydın'a verdiği özel röportajda, yaklaşan UBP kurultayı seçimleri ve Türkiye'nin Kıbrıs politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Arıklı, UBP'de yeni bir başkan seçilmesi durumunda mevcut siyasi dengelerin değişeceğini vurguladı. "Koşulsuz bir şekilde yeni bir başkanla yola devam etmem. Partimle oturup bu durumu detaylıca değerlendireceğiz. Zaten mevcut sıkıntılar var, bu nedenle koşulsuz devam edeceğiz diyemem," dedi.

Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki politikasına da değinen Arıklı, federasyon çözümünün artık gündemden kalktığını belirtti ve Türkiye'nin bu konuda net bir tutum sergilediğini ifade etti. "Türkiye’deki mevcut iktidarın, şu andaki durumu koruma arzusunu normal karşılıyorum. Aynı görüşte bir hükümet ve cumhurbaşkanı Türkiye’nin arzusudur," diye konuştu.

Direksiyon başında rahatsızlanan Hüseyin Çağmel, hayatını kaybetti Direksiyon başında rahatsızlanan Hüseyin Çağmel, hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar mevcut hükümetle devam edilmesinin Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Arıklı, "Türkiye, Akıncı ile yaşanan tecrübelerden dolayı mevcut hükümetle devam edilmesini istiyor. Mevcut hükümet zor kuruldu ve yeni bir hükümetin kurulması oldukça zor olacaktır. Bu nedenle Türkiye'nin mevcut durumu koruma arzusu mantıklıdır," dedi.

Editör: Melihat Haksız