Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, CMIRS anketlerinin geçmişte YDP'yi sürekli yüzde 1 gösterdiğini ancak ilk kez yüzde 2 civarında bir sonuç açıkladığını belirtti. Arıklı, bu durumu eleştirerek, “Normal bir AB ülkesinde bu kadar yanılma yapan bir anket firmasının kapısına kilit vurulurdu. Ancak KKTC’de bu anket sonuçları her 3 ayda bir gazetelerin ana malzemesi haline geliyor.” dedi.

Arıklı, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“CMIRS, kuruluşumuzdan bu yana bizi sürekli yüzde 1 gösteriyordu. Şimdi ilk defa yüzde 2'nin üzerine çıkmışlar. Şaşırmak bir yana, bu tam bir mucize gibi! 2018 s,eçimlerinde yüzde 7 oy aldığımızda bile, bir ay sonra yine yüzde 1 olarak gösterilmişiz. Normalde bu tür bir anket kuruluşu, ciddiye alınmazdı. Ama burada durum farklı.”

MİNE YÜCEL'E TEPKİ: CMIRS ANKETLERİ MANİPÜLATİF; AB TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Ayrıca, CMIRS Direktörü Mine Yücel ile yaşadığı bir konuşmayı da paylaşan Arıklı, “Yüzde 7 oy almış bir partiyi nasıl hala yüzde 1 gösteriyorsunuz?” diye sorduğunu, Yücel’in ise “Anket yaptığımız kişiler size oy vermiyorlarsa, ben ne yapabilirim?” şeklindeki yanıtına tepki gösterdi.

Arıklı, CMIRS anketlerinin manipülatif olduğunu ve AB tarafından desteklendiğini öne sürerek, “Bu anketler benim için yok hükmündedir. Hedefleri, halkı yönlendirmek.” dedi.

Erhürman: “Memleketin gözü önünde hiçbirimizin anlamadığı bir oyun oynanıyor'' Erhürman: “Memleketin gözü önünde hiçbirimizin anlamadığı bir oyun oynanıyor''

Son olarak, son anket sonuçlarına eleştirilerde bulunan Arıklı, halkın çözüm talebinin ne anlama geldiğini sorguladı ve CMIRS’in sonuçlarının doğru yorumlanması gerektiğini vurguladı.

Editör: Melihat Haksız