Dünkü seansta yaklaşık yüzde 2'lik bir artış gerçekleştiren altın Fed’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle rekor seviyeye ulaştı.

Döviz kurlarında son durum: Sterlin 45 TL'den işlem görüyor Döviz kurlarında son durum: Sterlin 45 TL'den işlem görüyor

Spot altın haftanın son işlem gününde ons başına 2.565 dolara kadar yükselerek rekor tazeledi. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.803 TL seviyesine kadar yükseldi.

Değerli metal, yatırımcıların Perşembe günü faiz oranlarını düşüren Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki ay tekrar indirim yapacağına dair ihtimalleri azaltmasıyla, euronun dolara karşı değer kazanmasının ardından önceki seansta yeni bir zirveye ulaştı.

IG Asia Pte.'de Piyasa Stratejisti Olan Jun Rong Yeap, “ÜFE verileri Fed'in ileride daha agresif indirim yapmayı düşünmesi için biraz alan bıraktı.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Pepperstone Group Ltd. Araştırma Başkanı Chris Weston ise, "Altın şu anda portföyde daha çok bir korunma aracı olarak kullanılıyor." dedi.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

Editör: Melihat Haksız