Altın, Fed yetkililerinin parasal gevşemenin daha yavaş bir tempoda gerçekleşebileceğini ima eden yorumlarını sindirmesiyle küçük bir düşüş yaşadı ve Orta Doğu’daki çatışmaların tırmanışına ilişkin endişelerin azalmasıyla güvenli liman talebi geriledi.

Sterlin 44,75 TL, dolar 34,30 TL, euro 37,53 TL'den işlem görüyor Sterlin 44,75 TL, dolar 34,30 TL, euro 37,53 TL'den işlem görüyor

Spot altın haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.643 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.913 TL seviyesinde.

Öte yandan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Merkez Bankası'nın gelecek çeyreklerde de 'ılımlı faiz indirimlerinin' uygun olacağını belirtti.

Bu hafta çok az ABD ekonomik verisi yayınlanacağından, yatırımcılar Washington Post'un İsrail'in İran petrol veya nükleer tesislerine saldırmayı planlamadığını bildirmesinin ardından jeopolitik gelişmelere odaklandı.

Faiz indirimi iyimserliği son kazanımları körüklerken, kıymetli metal bu yıl yüzde 25'ten fazla yükseldi. Güçlü merkez bankası alımları ve artan jeopolitik gerginlikler de altını destekledi.

Editör: Serap Okuducu