KIBRIS

Aksa Fotofest başvuru süreci başladı

AKSA Enerji tarafından desteklenen AKSA FOTOFEST Fotoğraf Yarışması, bu yıl dokuzuncu kez düzenlenirken yarışmanın teması, başvuru takvimi ve verilecek ödüller açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin fotoğraf sanatının gelişimine destek vermek, güzelliklerini tanıtmak ve fotoğraf sanatçılarının eserlerini bir arada sergileyerek sanat ortamına değer katmak amacıyla AKSA Enerji tarafından desteklenen AKSA FOTOFEST Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl dokuzuncusu düzenleniyor.

AKSA Enerji yönetiminin, fotoğraf alanında çalışmalar yapan ve aynı zamanda yarışmaya destek veren derneklerle bir araya gelerek düzenlediği basın toplantısında; bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek yarışmanın teması, başvuru takvimi ve verilecek ödüller açıklandı.

Bu yıl, Araştırmacı Yazar ve Arkeolog Tuncer Hüseyin Bağışkan anısına düzenlenecek AKSA FOTOFEST Fotoğraf Yarışması, “Lefkoşa” temalı olacak. Lefkoşa bölgesinde çekilen eserlerin kabul edileceği yarışma, iki kategoriden oluşacak.

Toplamda 60 bin TL ödül

Yarışmanın kategorilerinden ilki “LEFKOŞA’DA YAŞAM” olurken yarışmacılar; insan ve kültür temalı, renkli veya siyah beyaz fotoğrafları ile başvuru yapabilecekler. “LEFKOŞA’NIN TARİHSEL DOKUSU VE ANITLARI” kategorisinde ise yarışmacılar; tarih ve anıt temalı, renkli veya siyah beyaz fotoğrafları ile yarışmaya katılabilecekler.

Yarışmacılar, başvurularını 25 Ekim tarihine kadar Aksa Enerji Kıbrıs web sitesindeki başvuru formundan yapabilecekler. Yarışmada yer alan kategorilerdeki eserler arasında yapılacak değerlendirmede, her bir kategoride ilk üç sırada yer alan eser sahiplerine 10’ar bin TL ödül verilecek.