KIBRIS

Akçiçek Hastanesi'nde yoğunluk: Dr. Özlem Latif Erdoğmuş’tan sağlık çalışanlarına destek mesajı

Girne’deki Akçiçek Hastanesi’nde yaşanan yoğunluğu sosyal medya üzerinden paylaşan Dr. Özlem Latif Erdoğmuş, sağlık personelinin yetersiz imkanlarla artan nüfusa karşı özveriyle çalıştığını vurguladı.

Girne'deki Akçiçek Hastanesi'nde yaşanan yoğunluk, Dr. Özlem Latif Erdoğmuş'un sosyal medya paylaşımıyla dikkat çekti. Erdoğmuş, hastane sağlık personelinin büyük bir fedakârlıkla artan nüfusa ve yetersiz imkanlara rağmen durmaksızın çalıştığını belirtti.

Ambulansların gün boyu kesintisiz geldiğini ifade eden Erdoğmuş, hastane çalışanlarının gösterdiği özveriden gurur duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, sağlık personelinin zor koşullarda insanüstü bir tempoyla çalıştığını hatırlatarak, “Onlar da birer insan. Her zaman sabırlı kalabilmek, bunca acıya tanıklık etmek kolay değil” dedi.

Erdoğmuş, sağlığın en büyük hazine olduğunu vurgulayarak halkı sağlığını koruma konusunda bilinçli olmaya davet etti. “Sağlık personelinin mesaisinde bir olgu olmayın” ifadesini kullanan Erdoğmuş, hastane yakınında yaşayanların bu durumu fark ettiğini belirtti.

Dr. Özlem Latif Erdoğmuş'un mesajı şöyle: “Akçiçek Hastanesi yakınında yaşayanlar paylaşımı fark etmiştir. Ambulanslar hiç durmadı bugün! Artan Girne nüfusuna karşı bin bir yetersizlikle mücadele eden Akçiçek Hastanesi sağlık personeli... Hepinizle gurur duyuyorum. Eğer bugün bu hastanede birileri sadece gözlem yapmak için bulunsaydı, eminim buna bile dayanamazdı. Sağlık personelinin kıymetini bilin; en zor anınızda yanınızda olanlar onlar. Ama unutmayın, onlar da birer insan ve bu insanüstü tempoya dayanmak, bunca acıya tanıklık etmek kolay değil.”