Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, Genel Sekreter Hüseyin Peksever ve sendika üyeleri, Başbakanlık önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, elektrik kesintileri ve iş kazaları gibi sorunlara yönelik talepler gündeme geldi.

TUĞCU: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIŞ OLSAYDI İŞ CİNAYETLERİ YAŞANMAZDI

Ahmet Tuğcu, konuşmasında hükümeti taleplerine kayıtsız kalmakla eleştirdi. 23 Aralık 2023 tarihinden bu yana yaşanan elektrik kesintileri ve iş kazalarının önlenmesi için yapılan çağrılara rağmen yetkililerin gerekli önlemleri almadığını belirtti.

ÜSTEL SORUMLU TUTULDU

Tuğcu, “Gerekli önlemler zamanında alınmış olsaydı, iş cinayetleri yaşanmazdı.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (KIB-TEK) mevcut sorunların sorumlusunun Başbakan Ünal Üstel olduğunu vurguladı.

GÖRÜŞME TALEBİ YANITSIZ KALDI

Genel Sekreter Hüseyin Peksever, mevcut sorunların çözümü için UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ile görüşme talebinde bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını belirtti.

Açıklamada, elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların sosyal medyada paylaştıkları şikayetlere de yer verildi.

Liderimize ve partimize yönelik saldırılara karşı dimdik ayaktayız Liderimize ve partimize yönelik saldırılara karşı dimdik ayaktayız

2 AĞUSTOS'A KADAR SÜRE VERİLDİ

Tuğcu, taleplerine 2 Ağustos Cuma gününe kadar yanıt verilmemesi durumunda yaşanacaklardan sorumlu olmayacaklarını belirtti ve “KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa ve Başbakan Ünal Üstel, o zaman vatandaşa hesap versin.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Melihat Haksız