Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, dört aylık hayat pahalılığı verilerinin açıklanmasına rağmen hükümetin harekete geçmemesine tepki gösterdi.

Çalışma Bakanlığı’na 24 saat süre veren Hür-İş, masanın toplanmaması halinde eylem modellerini görüşmek üzere bugün İcra Kurulu’nu topluyor.

Üniversite öğrencisi beş tanık dinlendi. Duruşmaya 24 Eylül’de devam edilecek Üniversite öğrencisi beş tanık dinlendi. Duruşmaya 24 Eylül’de devam edilecek

Başkan Serdaroğlu, hükümetin asgari ücret konusunda sergilediği tutumu Kıbrıs Net Haber’e yaptığı özel açıklamalarla eleştirdi.

Serdaroğlu, hükümetin geçtiğimiz Aralık ayında geçici bir yasa çıkararak maaşlara hayat pahalılığı ödeneğini getirdiğini, ancak asgari ücreti bu düzenlemenin dışında bırakarak büyük bir hata yaptığını söyledi. 

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ: İSTİKRARLA DEVAM ZAMLARA İSTİKRAR DEMEKTİR

Serdaroğlu, hükümetin "istikrarla devam" söylemini de hedef alarak, asgari ücret masasını toplamayarak bu istikrarın sadece zamlarla devam ettiğini söyledi. "İnsanca yaşama hakkına dur diyorlar." diyen Serdaroğlu, bu tutumun kabul edilemez olduğunu ve kamuoyunu bu yanlışlara karşı bilinçlendirmek için çeşitli eylemler yapacaklarını duyurdu.

ÖZEL SEKTÖRDE SENDİKASIZ ÇALIŞANLARIN DURUMUNA VURGU

Asgari ücretin değersiz olmasının en büyük sebeplerinden birinin, özel sektördeki örgütsüz ve sendikasız iş gücü olduğuna işaret eden Serdaroğlu, siyasilerin yanlış politikaları nedeniyle asgari ücretin bir geçim ücreti haline geldiğini belirtti. "Asgari ücret şu an geçim ücreti oldu." diyerek, halkın bu duruma artık sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti. Halkı harekete geçmeye çağıran Serdaroğlu, "Leylekler kadar olamadık, bu sistemsizliğe dur deme zamanı geldi." dedi.

SOSYAL PATLAMA UYARISI: GEÇİMSİZLİK KAÇINILMAZ

Serdaroğlu, asgari ücretin güncellenmemesinin ülke genelinde büyük bir sosyal krize sebep olacağına dikkat çekti. Zamlara karşı halkın nasıl ayakta kalabileceğini sorgulayan Serdaroğlu, "Biz geri durmayacağız. Asgari ücretle hayatını idame ettirenler, zamların karşısında nasıl duracak?" diyerek, hükümeti acil olarak harekete geçmeye çağırdı.

“ELEKTRONİK ETİKET UYGULAMASI HALA HAYATA GEÇMEDİ”

Serdaroğlu, hükümetin asgari ücreti zamların günah keçisi haline getirdiğini, temel gıda ve temizlik ürünlerinde yaşanan fahiş zamların halkı daha da fakirleştirdiğini söyledi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun perakende satışlarda elektronik etiket uygulamasıyla ilgili açıklamalarına da değinen Serdaroğlu, bu uygulamanın halen hayata geçmediğini ve halkın bu konuda da mağdur edildiğini belirterek, uygulamanın son aşaması hakkında açıklama yapılması gerektiğini söyledi. Temel ürünlerde fiyat sabitlemesi yapılmadığı sürece hayat pahalılığının devam edeceğini ifade eden Serdaroğlu, hükümeti gerçek anlamda bir istikrar ve çözüm politikası üretmeye çağırdı.

Editör: Melihat Haksız