KIBRIS

Ahmet Serdaroğlu: Asgari ücret masası toplanmazsa yarın bakanlık önünde olacağız

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Çalışma Bakanlığı'na verdikleri 24 saatlik sürenin dolmasının ardından asgari ücret masasıyla ilgili alınan kararı açıkladı. Serdaroğlu, bakanlık önünde yapılacak protesto eylemi hakkında bilgi verdi.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret tespit masasıyla ilgili Çalışma Bakanlığı'na verdikleri 24 saatlik sürenin dolmasının ardından açıklamalarda bulundu. Serdaroğlu, Hür-İş Federasyonu icra kurulunda yapılan toplantı sonucunda, Hür-İş ve bağlı sendikaların temsilcileriyle birlikte 11.00’de Çalışma Bakanlığı önünde olacaklarını duyurdu. Bu eylemde, Bakan’a Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun neden toplanmadığı sorulacak.

Daha önce, Çalışma Bakanı’nın masanın toplanması için dört aylık hayat pahalılığı verilerinin açıklanmasını beklediğini belirttiğini hatırlatan Serdaroğlu, hayat pahalılığı verilerinin açıklanmış olmasına rağmen bakanlığın hala sessiz olduğunu vurguladı. Serdaroğlu, “Hayat pahalılığı verileri açıklandı, peki şimdi neden hala bekliyorsunuz? Bu sessizliğin sebebi nedir?” şeklinde konuştu.

Serdaroğlu, Hür-İş Federasyonu olarak yaptıkları çağrının üzerinden 15 günden fazla zaman geçtiğini ve yasal sürenin dolduğunu belirterek, bakanlığın herhangi bir adım atmadığını ve açıklama yapmadığını söyledi. “Çalışma Bakanlığı hala masayı toplama yönünde bir adım atmadı. Sessizliğini sürdürüyor” diyen Serdaroğlu, hükümetin en büyük vaatlerinden biri olan hayat pahalılığının maaşlara yansıtılması konusunda hükümetin tutumunu eleştirdi.

Serdaroğlu, "Asgari ücretin sefalet ücreti haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. Hür-İş Federasyonu, bakanlık önündeki protesto eylemiyle bu durumu protesto edecek ve asgari ücretin iyileştirilmesi çağrısında bulunacak.