Arkhe’nin Lefkoşa Türk Belediyesi himayesinde düzenlediği “9. Sanat’ın Ustaları Lefkoşa’da Sergisi" Arabahmet Kültür Evi’nde açıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Halil Duranay, Senih Çavuşoğlu, Hasan Arkan, Diler Ertuğ, Atıf Müezzinler, Hasan Özyiğit ve farklı birçok koleksiyonerin koleksiyonlarından seçilmiş orijinal çizim, eskiz, imzalı kapak, çizgi roman, figür ve çizgi roman ile ilintili eserin bir araya getirildiği özel serginin açılışına, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, sergide koleksiyonları bulunan koleksiyonerler ve sanatseverler katıldı.

-“Altın Fırçalı Adam Belgeseli” Arkhe Sahne’de izleyicilerle buluştu

Cyprus Geek Team, The Black Dragon Art Studio ve Tenten Cipsleri’nin de katkı koyduğu sergide, 1920’lerden günümüze çizgi romanın farklı çağlarına ait eserler 3 farklı salonda sergileniyor. Açılış gecesinde The Black Dragon Art Studio çizim stantları, Cyprus Geek Team cosplayerları ve fotoğraf istasyonları ile ziyaretçileri karşıladı. Açılış gecesinde Fatih Yürür & Hakan Tunga Kalkan’ın Zagor, Gordon, Kızıl Maske, Mandrake gibi birçok efsane çizgi romanın kapak çizeri olan Aslan Şükür üzerine hazırladıkları Altın Fırçalı Adam Belgeseli izleyicilerle buluştu.

-Her cumartesi saat 11.00’da fantastik Türk filmleri gösterimleri olacak

28 Aralık tarihine kadar 3 farklı salonda devam edecek sergi, çizim atölyeleri, paneller, online söyleşiler ve her cumartesi saat 11.00’da gerçekleşecek olan fantastik Türk filmleri gösterimleri ile desteklenecek.

Jerry Siegel, Joe Shuster, Bob Kane, Lee Falk, Fred Fredericks, Hergé, Stan Lee, EsseGesse, Todd McFarlane, Gallieno Ferri, Isao Takahata, Şahap Ayhan, Suat Yalaz, Sezgin Burak, Aslan Şükür, Yalçın Dağlı, Abdullah Turan, Özcan Eralp, Turhan Selçuk ve daha onlarca önemli çizer ve yazara ait otantik parçalar sergide bir araya getiriliyor.

Platin Çağ, Altın Çağ, Atom Çağı, Gümüş Çağ, Bronz Çağ ve Bakır Çağı kapsayan 110 yıllık çizgi roman evresine ait orijinal çizimler, eskizler, gazete bantları, çizgi romanlar, imzalı kapaklar, figürler, çizgi roman temalı koleksiyonluklar, film uyarlamalarına ait parçalar ve 300’ün üzerinde eser sergileniyor.

Yaz saati uygulaması 27 Ekim’de sona eriyor Yaz saati uygulaması 27 Ekim’de sona eriyor

9. Sanatın ve çizgi romanların renkli dünyasına yapılacak olan  fantastik yolculuğu izlemek isteyenler için sergi pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00-15.00 ve cumartesi 10.30- 14.30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Pazar-pazartesi günleri ise sergi kapalı olacak.

Editör: Kutay Öz